Vi anmäler Gustaviskolan

I veckan släppte Exakt24 ytterligare ett reportage som avslöjar verksamma personer inom den vänsterextrema miljön i Göteborg. Har du missat detta så rekommenderar vi starkt att du tar en titt här.

I samband med att journalisten Christian Peterson samlade in information åt reportaget så ringde han till Gustaviskolan. Vad han möts av är en mycket rabiat kvinna vid namn Reidun Ro-Stern som är ansvarig administratör på skolan. Hennes uppgift är att hjälpa människor som ringer till skolan med exempelvis kontaktuppgifter, utlämnandet av allmänna handlingar och annat administrativt. Eftersom att skolan är en kommunal sådan och inte en privat, så ska skolan behandlas som vilken myndighet som helst. Detta betyder att när man begär ut allmänna handlingar så ska de också lämnas ut enligt offentlighetsprincipen.

I Christian Peterssons fall var det inte så. Istället för en trevlig och korrekt administratör så möts han av en rabiat surkärring som vägrar fortsätta samtalet förrän Christian identifierat sig. Sen när Christian väl frågar om allmänna handlingar (rättare sagt han frågar om vilken klass vänsterextremisten Elias Pettersson har hand om) så vill hon först få reda på varför han begär ut detta. Men då var tålamodet slut och Christian sätter batikhäxan på plats. Se klippet nedan. Mycket underhållande.

Vänsterkollen anmäler

Vänsterkollen har nu lämnat in en JO-anmälan riktad till Reidun Ro-Stern. Vi hoppas naturligtvis att JO ser mycket allvarligt på och att Ro-Stern uppför sig bättre i fortsättningen. Läs anmälan nedan: