Topp tre rikaste vänsterextremisterna

Andreas Lindh flexar med pengar.

Det är ofta man ser vänstern prata om hur man ska äta dom rika (eat the rich) och hur förtryckta de blir av klassamhället. Samtidigt skriver andra vänsterprofiler om hur synd det är om fattiga invandrare som inte har någonstans att bo och de söker därför ekonomiska bidrag. Det finns också vänsterextrema fånghjälpsorganisationer som samlar in pengar för att betala deras böter efter att de åkt fast när de slängt sten, eller i värsta fall misshandlat, något för dennes politiska uppfattning.

Så idag tänkte Vänsterkollen sammanställa de tre rikaste vänsterextremister som Avmaskerat exponerat och se vilka som är mest ”förtryckta”.

#1 – Andreas Lindh. Årlig omsättning: 961 800 kr

Vinnaren i denna tävling är Andreas Lindh. Han jobbar som datorhacker och har en årsinkomst på 840 000 kr. Det är ca 80 150 kr i månaden. Förutom detta bor han i en bostadsrätt värderad till 3 494 000 kr.

#2 – Annika Lundmark. Årlig omsättning: 551 600 kr

AFA-aktivisten Annika Lundmark, som enligt SÄPO ska ha insyn i AFA:s innersta verksamhet, har en årsinkomst på över en halv miljon kronor, närmare bestämt 45 966 kr i månadslön. Hur hon ska odla sitt klasshat med den månadslönen är en svår fråga.

#3 – Marja Forssman. Årlig omsättning: 419 294 kr

ST-läkaren Marja Forssman, ekonomiskt ansvarig för den vänsterextrema fånghjälpen ABC GBG, har en årsinkomst på 419 294 kr. Det är 34 940 i månaden.