AFA-propaganda på Kvarnby Folkhögskola

Kvarnby Folkhögskola pyntades upp med AFA-propaganda under extremistkonferens.

Den 28 till 29 oktober genomfördes konferensen Beyond the end of the world, vilket var en tillställning som stärkte samarbetet mellan klimatrörelsen och den mycket våldsamma och vänsterextrema rörelsen. Tillställningen genomfördes i Kvarnby Folkhögskolas lokaler på Scheelegatan 7 i Malmö.

Då både Avmaskerat och Vänsterkollen vara snabba med att informera allmänheten, rektorn, folkbildningsrådet, skolverket och Malmö stad så fick vänsterextremisterna panik. På både instagram och Gatorna.info (en vänsterextrem nyhetsportal) skrev de flera inlägg om vårt arbete med att stoppa dom.

ARNA känner sig tvingade att informera sina besökare om säkerheten och "hotet" från högern.
ARNA känner sig tvingade att informera sina besökare om säkerheten och ”hotet” från högern.

ARNA känner sig tvingade att informera sina besökare om säkerheten och "hotet" från högern.

Fotoförbud gäller

Då säkerheten var så pass hög så gällde det fotoförbud (något som också vanligen råder vid extremvänsterns event). Eftersom förbudet gällde så har det varit svårt för Vänsterkollen att hitta några bilder där ifrån. Många av de klimatgrupper som deltog, och även flera av bokkaféerna, har inte ens skrivit om sin närvaro.

Har du bilder från konferensen?

India däck postade en bild

Det finns dock en bild från konferensen och det är en bild som bokkaféet India Däck (AFA Lund) postade som en story på Instagram. En story är som ett litet bildspel som endast finns tillgängligt i 24h, sen är det borta för alltid. Som tur var har vi kontakt med avhoppare från vänsterrörelsen och som då tipsade oss med en skärmdump från storyn.

Skärmdump från India Däck. Visar ett rum i Kvarnby Folkhögskola under extremistkonferensen.
Skärmdump från India Däck. Visar ett rum i Kvarnby Folkhögskola under extremistkonferensen.

På bilden ovan kan vi se att India Däck säljer kläder från AFA-butiken Red Deer Collective. Vi ser att de säljer den berömda tygpåsen med en AFA-loggan på och så står det ”ZONA ANTIFA”.

De säljer även t-shirt från AFA Göteborgs podcast Komintern (den vita t-shirten till vänstern) och sen är det blandad litteratur på bordet.

Så frågan vi ställer är: Vad mer fanns tillgängligt?

Vi vet att bland annat Bokcafét Jönköping (AFA Jönköping), Rojavakommittéerna och Amalthea Bokkafé (AFA Malmö) var på plats. Vi undrar hur de från klimatgrupperna kände sig när de hand i hand med nordens mest tongivande vänsterextremister genomförde konferensen.

Läs mer

AVMASKERAT: Vänsterextrem konferens på Kvarnby Folkhögskola till helgen

ARNA konferensen #1 – Extinction Rebellion

ARNA konferensen #2 – A. G Hedvig